Skip to main content

Ons verhaal

Als initiatief van Nationaal Bureau Sport Stimulering deelt NBSS de missie om sport, beweging en (buiten)spelen te stimuleren onder kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Vaak is de sportieve focus van een gemeente breder dan kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud. Onze inzet is dan op twee niveaus functioneel:

  1. We stimuleren sport, beweging en een gezonde leefstijl onder kinderen en o.a. volwassenen, senioren, statushouders en mensen met een beperking;
  2. We hebben invloed op het gedrag en denken van de directe omgeving van kinderen (ouders, opa’s en oma’s, etc.). Omdat kinderen zich grotendeels laten leiden door omgevingsinvloeden, stimuleren we dus indirect sport onder deze kinderen.

Een leven lang actief

Uiteindelijk willen we met onze missie een basis leggen voor een leven lang actief zijn. Sport, beweging en in mindere mate buitenspelen dienen een vast, essentieel en vanzelfsprekend onderdeel te zijn van het leven van kinderen. Dit vergroot namelijk de kans dat kinderen op latere (volwassen) leeftijd actief blijven. De winst die wij op de korte termijn boeken, stroomt zo door naar de lange termijn: een gezondere samenleving.

Hoe bereiken we dit?

De wijk, school, BSO en sportvereniging zijn de vier focusgebieden waar we kinderen bereiken. Met Sportivun en Sportdocent spreken we dagelijks één of meerdere van deze focusgebieden aan. Vanuit NBSS bundelen we de expertise en activiteiten van Sportivun en Sportdocent om binnen een gemeente alle focusgebieden aan te spreken. We ontlasten gemeenten namelijk in de uitvoering van het sportbeleid. 

We denken daarbij graag vanuit ‘de sportieve dag’. Sport en beweging moeten namelijk geen leuk tussendoortje zijn, maar een vast onderdeel van iemands leven. Door ‘s ochtends met de fiets naar school of naar het werk te gaan. Door in de schoolpauze en na schooltijd deel te nemen aan pleinspelen, of door als werkende in de lunchpauze een rondje te wandelen langs een interactieve wandelroute. Door als senior geactiveerd te worden met buurtgenoten te wandelen, fietsen of laagdrempelig sporten, bij voorkeur in samenwerking met lokale sportverenigingen. Door te zorgen voor een goede toeleiding naar verenigingen en door ook voor die verenigingen te zorgen.

Oneerbiedig gezegd is er voor inwoners van de betreffende gemeente ‘geen ontkomen aan’. Sport, beweging en een gezonde leefstijl zullen overal te vinden zijn, waarbij we inzetten op een duurzaam resultaat. Met duurzaamheid bedoelen we dat hetgeen wij in een gemeente neerzetten gedurende de looptijd onafhankelijk raakt van onze inzet. Onze rol wordt overgenomen door verenigingen, lokale organisaties of vrijwilligers. Of hij kan worden ingevuld door een andere sportpartij. Op deze manier bouwen we met een gemeente een eerlijke onderlinge band op, waardoor we elkaar versterken.

0
    0
    Jouw aanmeldingen
    Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden